Een Brief Naar Amerika Sturen: Zo Doe Je Dat

Maartje van Rossum By Maartje van Rossum12 min read27 views

Als je ooit hebt nagedacht over het versturen van een brief naar Amerika, weet je dat er meer bij komt kijken dan simpelweg een postzegel plakken en hopen op het beste. Er zijn specifieke stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je brief veilig en op tijd aankomt.

Ik heb de ins en outs onderzocht van het internationaal verzenden van post, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In dit artikel deel ik mijn tips voor het succesvol versturen van een brief naar de VS, van het kiezen van de juiste verzendoptie tot het begrijpen van de douaneregels.

Waarom wil je een brief naar Amerika sturen?

Voor mij is het versturen van een brief naar Amerika een unieke ervaring vol persoonlijke waarde en soms noodzakelijk voor officiële zaken. Niet iedereen ziet de charme in van een handgeschreven brief, maar in bepaalde situaties is het de perfecte keuze om verschillende redenen.

Persoonlijk Contact Behouden

In het digitale tijdperk zijn e-mails en instant messaging razendsnel, maar toch kan het versturen van een fysieke brief een diepere emotionele connectie tot stand brengen. Misschien wil ik mijn oma verrassen met een handgeschreven verjaardagskaart of deel ik graag het plezier van een traditioneel poststuk met een penvriend in Amerika. Zo’n brief kan een blijvende indruk achterlaten.

Officiële Documentatie

Er zijn momenten dat officiële documenten, zoals contracten en certificeringen, per post verzonden moeten worden. Zo kan ik bijvoorbeeld de authenticiteit van een document waarborgen dat een handtekening of stempel vereist. Het is ook mogelijk dat ik aangetekende verzending nodig heb voor belangrijke papieren die een track-and-trace optie behoeven.

Zakelijke Communicatie

Soms geef ik de voorkeur aan het versturen van een fysieke brief voor zakelijke communicatie. Het kan een formele indruk maken en is bij uitstek geschikt voor plechtige gelegenheden zoals het aanbieden van een officieel voorstel of het overhandigen van een dankbetuiging. Dit voegt een persoonlijke touch toe die vaak gewaardeerd wordt.

Creatieve Uitingen

Het versturen van kunst, zoals een unieke tekening of handgemaakt geschenk, kan niet altijd digitaal. Een fysieke brief biedt me de mogelijkheid om mijn creativiteit de vrije loop te laten en iets tastbaars te delen wat niet vervangen kan worden door een e-mail.

Na het begrijpen van de redenen achter het versturen van een brief naar Amerika, is het van belang de stappen te kennen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat mijn brief veilig en op tijd arriveert. Hierdelen volgt binnenkort de essentiële informatie die iedereen nodig heeft om een brief succesvol over de grens te krijgen.

Kies de juiste verzendoptie

Als het aankomt op het versturen van een brief naar Amerika, is de keuze van de verzendoptie cruciaal. Ik weet dat er verschillende manieren zijn om de brief op zijn bestemming te krijgen maar iedere optie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Allereerst heb je de standaard postdiensten, zoals PostNL. Dit is de meest voordelige keuze en is geschikt voor niet-spoedeisende correspondentie. De levering kan echter een week of soms zelfs langer duren, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar.

Voor snellere verzending is er expressdienst. Diensten zoals DHL Express of FedEx bieden gegarandeerde levering binnen een paar dagen. Deze snelheid komt wel met een hoger prijskaartje, maar als tijd een kritische factor is, dan is het ’t extra geld waard.

Als je vertrouwelijke of erg belangrijke documenten stuurt, kun je ook kiezen voor aangetekende post. Dit geeft me de gemoedsrust dat mijn brief alleen aan de beoogde ontvanger wordt afgeleverd en biedt de mogelijkheid om de zending te volgen.

Hier zijn enkele punten die ik overweeg bij het kiezen van de verzendoptie:

 • De urgentie van de brief
 • Het budget dat ik beschikbaar heb
 • De waarde en vertrouwelijkheid van de inhoud

Het volgende is een overzicht van de gemiddelde verzendtijden en kosten, om een duidelijker beeld te geven van de opties:

Verzendoptie Verzendtijd Geschatte Kosten
Standaard Post 1-3 weken
DHL Express 1-4 dagen €€€
FedEx 1-4 dagen €€€
Aangetekende Post Volgens Standaard Post €€

Om de juiste verzendoptie te kiezen, adviseer ik je om de individuele behoeften van je zending af te wegen tegen de kenmerken van elke optie. Bespaar niet op belangrijke nuances wanneer snelheid en zekerheid van levering jouw prioriteit hebben.

Na het selecteren van de verzendmethode is het essentieel om de brief correct te adresseren. Door de internationale postvoorschriften te volgen zorg ik ervoor dat mijn brief zonder problemen zijn weg vindt naar de bestemming in Amerika.

Het adres correct invoeren

Als ik een brief naar Amerika stuur, is het van essentieel belang dat het adres nauwkeurig is. Een verkeerd adres kan leiden tot vertragingen of zelfs het verlies van de brief. Het juiste formaat van een Amerikaans adres lijkt op het volgende: eerst de naam van de ontvanger, gevolgd door het straatadres en nummer, daarna de stad, de staat met zijn afkorting en tot slot de ZIP-code.

Om er zeker van te zijn dat mijn brief correct aankomt, check ik altijd de adresgegevens twee keer. Fouten zijn eenvoudig te maken en een verkeerd cijfer in de ZIP-code kan al een groot verschil maken. Ook is het belangrijk dat ik de naam van de staat niet voluit schrijf, maar de officiële tweecijferige afkorting gebruik.

Hieronder enkele punten die ik in acht neem:

 • Controleer de ZIP-code: Amerikaanse ZIP-codes bestaan uit vijf cijfers en soms gevolgd door een koppelteken en extra vier cijfers.
 • Afkortingen staat: Gebruik de juiste afkortingen zoals bijvoorbeeld NY voor New York of CA voor Californië.
 • Nauwkeurig schrijven: Onleesbaar handschrift kan voor verwarring zorgen.

Daarnaast is mijn ervaring dat het vermelden van het land, ‘UNITED STATES’ of ‘USA’, in hoofdletters en onderaan het adres de duidelijkheid ten goede komt. Dit is vooral nuttig als mijn brief via verschillende internationale postdiensten wordt verwerkt.

Bij twijfel over het juiste adres doe ik er verstandig aan om de website van USPS (United States Postal Service) te raadplegen. Deze site bevat hulpmiddelen om ZIP-codes op te zoeken en adviseert over het correct noteren van adressen.

Naast de adresgegevens zelf, is het belangrijk dat ik het adres centraal op de envelop plaats met een duidelijk en leesbaar handschrift of gebruik een labelprinter voor een professionele uitstraling. Bij het versturen van meerdere brieven, is het gebruik van een spreadsheet met de correct opgezette adres-gegevens een handige manier om fouten te verminderen en tijd te besparen.

Door mijn aandacht te richten op een correct adres waarborg ik dat mijn brief de bestemming bereikt zonder onnodige vertraging. Ook vermijd ik zo bijkomende kosten voor een eventuele retourzending, mocht de brief niet afgeleverd kunnen worden. Het is dus een kleine moeite met een grote impact op de succesvolle aflevering van mijn correspondentie.

Het juiste formaat en gewicht kiezen

Bij het versturen van een brief naar Amerika is het kiezen van het juiste formaat en gewicht cruciaal. Posttarieven variëren namelijk gebaseerd op deze factoren. Standaard brieven en documenten kunnen vaak met normaal posttarief verzonden worden, mits ze binnen de reguliere afmetingen en gewichtslimieten vallen.

De maximum afmetingen voor een standaardbrief naar de VS zijn 240 x 160 mm met een dikte van maximaal 5 mm. Wat betreft het gewicht, mag de brief niet meer dan 20 gram wegen. Als je brief hierbinnen past, kun je profiteren van het meest voordelige tarief.

Voor grotere en zwaardere zendingen zal ik een tarief voor pakketpost moeten betalen. De tarieven en opties kunnen sterk verschillen, dus het is verstandig om de tarieven te controleren op de website van mijn postdienst. Daarnaast is het aan te raden om digitaal te wegen en meten voor de meest nauwkeurige schatting voor de verzendkosten.

Gewicht Tariefklasse
Tot en met 20 gram Standaard tarief
21 gram tot 100 gram Verhoogd tarief
Meer dan 100 gram Pakketpost tarief

De dikte van de envelop kan ook het tarief bepalen. Het is dus zaak dat ik niet alleen het gewicht, maar ook de dikte in de gaten houd. Hoe dikker de envelop, hoe hoger de kans dat ik het pakketpost tarief moet betalen.

Zorg er altijd voor dat de brief of het pakje goed is afgesloten. Een losse sluiting kan leiden tot verlies van inhoud of tot beschadiging tijdens de verzending, wat weer kan resulteren in extra kosten of vertraging.

Om onverwachte kosten te voorkomen, is het gebruik van een digitale brievenweger een slimme zet. Hiermee verzeker ik mezelf ervan dat de brief of het pakket niet zwaarder is dan aangegeven, waardoor ik niet voor verrassingen kom te staan bij het postkantoor.

Door het juiste formaat en gewicht te kiezen, zorg ik ervoor dat mijn verzending niet alleen correct geadresseerd is, maar ook dat ik niet te veel betaal voor het versturen.

Douaneregels begrijpen

Bij het verzenden van poststukken naar Amerika is het essentieel dat ik me bewust ben van de douaneregels. Deze regels kunnen best complex zijn, maar ik zorg ervoor dat ik ze goed begrijp om ervoor te zorgen dat mijn brief of pakket niet vast komt te zitten bij de douane.

Voor elke zending naar Amerika boven een bepaalde waarde moet een douaneformulier ingevuld worden. Dit lijkt misschien een beetje intimiderend, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig zodra je de logica erachter begrijpt. Het formulier vraagt om beschrijving van de inhoud, de waarde ervan en het doel van de zending. De waarden en limieten zijn werkend onderhevig aan verandering en het is belangrijk om de meest recente informatie te raadplegen op de website van de Amerikaanse douane of USPS.

Ik raad je aan om altijd eerlijk te zijn over de inhoud van je zending. Fraude of verkeerde informatie kan leiden tot boetes of zelfs strafrechtelijke vervolging. Bovendien, als de inhoud als verdacht wordt beschouwd, kan je brief of pakket worden geopend of in beslag genomen.

 • Controleer de verboden en beperkte artikelen: De VS heeft strikte regels over wat wel en niet het land mag binnenkomen. Raadpleeg de USPS-lijst met verboden en beperkte items voordat je iets verzendt.
 • Gebruik de juiste HS-code: Elk product heeft een Harmonized System (HS) code, een internationale standaard om goederen te classificeren. Zorg ervoor dat de HS-code correct is, om vertragingen en fouten te voorkomen.
 • Houd rekening met de verpakkingsvereisten: Sommige producten moeten op een specifieke manier worden verpakt voordat ze worden verzonden. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor vloeistoffen en breekbare objecten.

Zelf maak ik gebruik van een checklist om ervoor te zorgen dat ik niets over het hoofd zie. Ik controleer dubbel of alle papierwerk compleet is en in overeenstemming met de regels. Dit verkleint de kans dat mijn brief of pakket vertraging oploopt of dat ik onverwachte kosten moet betalen.

Het is bovendien handig om kopieën van alle ingevulde douaneformulieren te bewaren. Mocht er een vragen of een probleem ontstaan dan heb ik altijd bewijs van wat ik heb verstuurd en de bijbehorende documentatie.

Door de douaneregels goed te begrijpen en te volgen, zorg ik ervoor dat mijn verzending zo snel en soepel mogelijk verloopt. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de meest actuele informatie, wat essentieel is voor een moeiteloze ervaring bij het internationaal verzenden van post.

Betalingsopties voor internationale verzending

Als je een brief naar Amerika stuurt, heb je verschillende betalingsopties voor de internationale verzending. Ik zorg altijd dat ik me goed informeer over de kosten zodat ik niet voor verrassingen kom te staan.

Postzegels zijn een veelgebruikte optie voor het frankeren van brieven en kleine pakjes. Ik koop ze bij het lokale postkantoor of soms online. Bij het aanschaffen van postzegels moet je rekening houden met het huidige tarief voor internationale verzending, want dit kan variëren afhankelijk van het gewicht en formaat van je zending. Het is handig om een voorraadje postzegels te hebben als ik regelmatig post naar het buitenland verstuur.

Een andere optie is het gebruiken van een frankeermachine. Dit is ideaal als je vaak post verstuurt, want het bespaart tijd en vaak ook geld. De machine drukt een barcode en het frankeringstotaal op je brief of pakket; het zorgt ervoor dat het bedrag altijd up-to-date is met de huidige posttarieven.

Vergeet ook niet de mogelijkheid om online frankering te kopen. Dit kan direct via de website van het postbedrijf. Je betaalt de verzendkosten online en print vervolgens het label uit dat op de brief of het pakje moet worden geplakt.

Ik maak ook gebruik van het aanschaffen van verzendlabels bij pakketdiensten als je zwaardere items verstuurt die niet door de standaardbriefpost kunnen. Hier vul ik online de nodige gegevens in, betaal ik voor de service, en druk ik het verzendlabel af dat alle benodigde informatie bevat voor de verzending.

Hier is een handig overzicht van de betalingsopties:

 • Postzegels: aanschaffen bij postkantoor of online
 • Frankeermachine: ideaal voor regelmatige verzenders
 • Online frankering: betaling en label afdrukken via postbedrijf website
 • Verzendlabels: voor zwaardere zendingen met pakketdiensten

Door de juiste betalingsoptie te kiezen zorg ik ervoor dat mijn brief of pakket op een betrouwbare en kostenefficiënte wijze naar Amerika wordt verzonden. Het is belangrijk om vooraf te controleren welke optie het beste past bij je verzendbehoefte, zodat je niet teveel betaalt en je zending toch veilig aankomt.

Tips voor het schrijven van een effectieve brief

Als je een brief naar Amerika stuurt wil je natuurlijk dat je boodschap helder overkomt. Allereerst is het belangrijk om te beginnen met een duidelijke structuur. Net zoals bij elk goed geschreven stuk is een inleiding, middenstuk, en conclusie essentieel, maar laten we niet vergeten dat een brief persoonlijker en directer is. Start met een vriendelijke begroeting, gevolgd door de reden van je schrijven.

Houd het kort en bondig. In een wereld waar digitale communicatie overheerst, wordt de waarde van beknopte, maar informatieve correspondentie enorm gewaardeerd. Probeer je te beperken tot één pagina, tenzij je meer ruimte nodig hebt voor formele of juridische zaken.

Hier zijn enkele nuttige punten om te overwegen:

 • Gebruik toegankelijke taal; vermijd jargon tenzij het noodzakelijk is.
 • Focus op duidelijke punten; nummer of bullet ze indien nodig.
 • Schrijf actief waar mogelijk, dit maakt je brief levendiger en makkelijker te volgen.
 • Zorg voor een professionele toon als het gaat om zakelijke correspondentie.

Het kiezen van de juiste woordkeus is van cruciaal belang. Afhankelijk van de ontvanger en het doel van je brief, gebruik je formele of informele taal. Daarnaast is het persoonlijk maken van de brief een goede manier om een connectie te leggen met de lezer. Benoem specifieke details of gebeurtenissen die relevant zijn voor degene die je schrijft om je boodschap meer impact te geven.

Een ander aspect om niet te vergeten is de visuele presentatie van je brief. Zelfs als de inhoud perfect is, kan een slordige of moeilijk te lezen handschrift afbreuk doen. Typ de brief indien mogelijk en gebruik een standaard lettertype zoals Times New Roman of Arial in grootte 12. Dit bevordert de leesbaarheid en ziet er professioneel uit.

Als je vertrouwt op je handschrift, zorg dan dat het netjes en leesbaar is. En vergeet niet de datum van je brief te vermelden, zodat de ontvanger weet wanneer je het geschreven hebt.

Tot slot, controleer altijd je brief op typefouten, grammaticafouten en onduidelijkheden voordat je hem verstuurt. Perfectie in je correspondentie is een teken van respect voor de ontvanger en zorgt voor een professionele uitstraling. Door het volgen van deze tips maak je zeker een goede indruk en zorg je ervoor dat je communicatie duidelijk en effectief is.

Verzending volgen en ontvangst bevestigen

Wanneer ik een brief of pakket naar Amerika stuur, wil ik altijd zeker weten dat het ook daadwerkelijk aankomt. Daarom is track en trace de service die ik gebruik om mijn verzending te volgen. De meeste post- en pakketdiensten bieden deze optie aan, wat mij in staat stelt om vanaf het moment van verzending tot aan de aflevering de status van mijn pakket te monitoren. Zo blijf ik altijd op de hoogte en kan ik anticiperen op eventuele vertragingen of problemen.

Bij het afgeven van mijn brief of pakket aan de balie ontvang ik een verzendbewijs met daarop een unieke code. Deze code voer ik in op de website van de postdienst of gebruik ik in de bijbehorende app. Zo zie ik precies waar mijn zending zich bevindt en kan ik zelfs een schatting van de bezorgtijd inzien.

Een ander belangrijk aspect is het bevestigen van ontvangst. Bij veel verzendopties kan ik kiezen voor een service waarbij de ontvanger moet tekenen voor ontvangst. Dit geeft mij de zekerheid dat mijn brief of pakket ook echt in de juiste handen terechtgekomen is. Bovendien wordt er een digitaal bewijs van levering gegenereerd, dat ik online kan raadplegen of dat naar me toe gestuurd wordt, afhankelijk van de service van de postdienst.

Serviceoptie Beschrijving
Track en Trace Volg de zending vanaf verzending tot aan de aflevering.
Verzendbewijs Ontvang een unieke code om de zending te volgen.
Handtekening voor ontvangst Zekerheid dat het pakket bij de juiste persoon aankomt.

Het is ook aan te raden om verzekerde verzending te overwegen, vooral als de inhoud van de brief of het pakket waardevol is. Mocht mijn zending onverhoopt zoekraken of beschadigen, dan biedt een verzekering financiële dekking.

Het toezicht houden op mijn verzendingen geeft mij gemoedsrust, zodat ik me kan focussen op andere belangrijke zaken, wetende dat mijn communicatie met Amerika soepel verloopt. Daarnaast helpt het gebruik van deze services om transparantie en vertrouwen te creëren met de ontvangers, wat van onschatbare waarde kan zijn bij langdurige zakelijke relaties of persoonlijk contact.

Conclusion

Het versturen van een brief naar Amerika hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zorg ervoor dat je de adresgegevens nauwkeurig noteert en kies het juiste formaat en gewicht voor je zending. Houd rekening met de douaneregels en vul alle benodigde formulieren correct in. Kies de beste betalingsoptie en zorg dat je brief professioneel en zonder fouten is. Vergeet niet gebruik te maken van track en trace voor extra zekerheid. Als je deze stappen volgt, zal je brief zonder problemen zijn bestemming bereiken. En dat is uiteindelijk wat we allemaal willen, nietwaar?