Hoelang Vliegen Naar New York: De Vluchtduur Opgelicht

Als je je afvraagt hoe lang het vliegen is naar New York, hangt dat sterk af van waar je vertrekt in Nederland of België. Een directe vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar John F. Kennedy International Airport duurt gemiddeld ongeveer 8 tot 9 uur. Dit kan natuurlijk variëren door verschillende factoren zoals de vliegroute, windrichting en -snelheid, en het specifieke vliegtuigtype.

Het plannen van een trip naar de stad die nooit slaapt begint met het uitzoeken van de vliegduur. Directe vluchten zijn altijd sneller dan vluchten met tussenstops, maar kunnen soms duurder zijn. Daarnaast is het goed om te weten dat terugvluchten vaak iets korter duren, dit komt door de gunstige luchtstromingen hoog in de atmosfeer.

Voorbereid op reis gaan betekent ook rekening houden met eventuele tijdverschillen. New York zit in de Eastern Time Zone wat betekent dat er een tijdsverschil is van 6 uur achter op Nederlandse tijd gedurende het grootste deel van het jaar. Hierdoor kun je last krijgen van jetlag; iets om rekening mee te houden bij aankomst!

Duur van de vlucht naar New York

Benieuwd hoe lang je in het vliegtuig zit voordat je ‘The Big Apple’ kunt bewonderen? De vluchtduur kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Laten we eens kijken wat je kunt verwachten als je vanuit Nederland naar New York vliegt.

Rechtstreekse vluchten: Meestal ben ik ongeveer 8 uur onderweg met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar New York. Het is wel handig om te weten dat de terugvlucht vaak iets korter is, dankzij de gunstige windrichtingen op die route.

 • Gemiddelde duur rechtstreekse vlucht: 8 uur
 • Kortste gemeten tijd: 7 uur en 30 minuten
 • Langste gemeten tijd: 8 uur en 30 minuten
Route Gemiddelde Vluchtduur Kortste Tijd Langste Tijd
Amsterdam – New York (JFK of Newark) 8 uur 7u 30m 8u 30m

Tussenstops kunnen invloed hebben: Als je voor een goedkoper ticket kiest of geen directe verbinding vindt, houd dan rekening met tussenlandingen. Deze stops verlengen natuurlijk jouw totale reistijd; soms zelfs tot boven de 12 uur.

Verrassend genoeg kan ook het seizoen invloed hebben op de vliegduur. In de wintermaanden kan bijvoorbeeld sterkere straalstroom tegenwerken waardoor jouw reis langer duurt.

Tot slot speelt ook het type toestel een rol bij hoe snel je aankomt in New York. Met moderne vliegtuigen zoals de Boeing Dreamliner of Airbus A350 zijn luchtvaartmaatschappijen vaak sneller dan hun oudere modellen.

Dus als ik mijn trip plan probeer ik altijd deze punten mee te nemen om niet voor verrassingen te staan. Zorg ervoor dat je checkt welke factoren jouw specifieke vlucht beïnvloeden, zodat je goed voorbereid aan jouw avontuur begint!

Vliegtijd vanuit Nederland naar New York

Stel je voor: je zit in het vliegtuig, klaar voor vertrek. Je bestemming is The Big Apple, New York City. Maar hoelang duurt zo’n vlucht nu eigenlijk? Vanaf Schiphol, onze nationale luchthaven, kun je rechtstreeks naar New York vliegen. Deze directe vluchten duren gemiddeld tussen de 7 en 8 uur. Natuurlijk is dit afhankelijk van verschillende factoren zoals weersomstandigheden en de exacte route die het vliegtuig neemt.

Vliegmaatschappijen als KLM en Delta Air Lines bieden regelmatige directe verbindingen aan tussen Amsterdam en diverse luchthavens in New York:

 • John F. Kennedy International Airport (JFK)
 • Newark Liberty International Airport (EWR)

Beide luchthavens zijn populaire gateways tot de stad en hebben goede verbindingen met Manhattan.

Luchtvaartmaatschappij Luchthaven in New York Gemiddelde Vliegtijd
KLM JFK & EWR ca. 7-8 uur
Delta Air Lines JFK & EWR ca. 7-8 uur

Het tijdsverschil speelt ook een rol bij hoe lang je reis zal ‘voelen’. Er is een tijdverschil van ongeveer 6 uur waarbij Nederland voorloopt op New York. Als je dus ’s middags uit Nederland vertrekt, kom je vaak aan het eind van de lokale ochtend of begin van de middag in New York aan.

Mijn ervaring leert dat een goed geplande vlucht kan helpen om jetlag te minimaliseren:

 • Kies voor nachtvluchten indien mogelijk
 • Probeer rust te nemen tijdens de vlucht
 • Pas alvast iets aan jouw slaapritme aan in de dagen voordat je vliegt

Met deze tips wordt jouw transatlantische avontuur niet alleen spannend maar ook zo comfortabel mogelijk!

Vluchtroutes naar New York

Een vliegreis van Nederland naar New York is een populaire route voor zowel toeristen als zakenreizigers. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten aan van Amsterdam Schiphol naar verschillende luchthavens in New York, waaronder John F. Kennedy International Airport (JFK) en Newark Liberty International Airport (EWR). De keuze van de luchtvaartmaatschappij en de specifieke route kan invloed hebben op de totale vliegtijd.

 • KLM en Delta Air Lines hebben regelmatig directe vluchten tussen Amsterdam en JFK.
 • United Airlines vliegt vaak rechtstreeks naar Newark, wat een goed alternatief biedt voor reizigers die dicht bij Manhattan willen zijn.

De vliegduur voor een non-stop vlucht ligt meestal rond de 7 tot 8 uur, afhankelijk van windrichting en -sterkte. Het is interessant om te weten dat de terugvlucht vaak korter is door gunstige jetstreams hoog in de atmosfeer.

Luchtvaartmaatschappij Vertrekpunt Aankomstpunt Gemiddelde Duur
KLM AMS JFK ~7u 50m
Delta Air Lines AMS JFK ~7u 40m
United Airlines AMS EWR ~8u

Voor reizigers die flexibel zijn met hun tijd kunnen tussenstops een manier zijn om kosten te besparen. Populaire tussenstopplaatsen op weg naar New York zijn onder andere Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle of IJsland’s Keflavík International Airport. Deze routes voegen wel extra tijd toe aan je reis, soms totaal uitkomend op een reisduur van meer dan 10 uur.

Het boeken van tickets ver vooruit kan helpen bij het vinden van de beste deals en tijden. Hou ook rekening met seizoensdrukte; tijdens vakantieperioden kunnen prijzen stijgen en wordt het drukker op de routes. Het loont zich dus om buiten deze periodes om te zoeken naar gunstige vluchtopties.

Met deze kennis over vluchtroutes kun je beter plannen maken voor jouw trip naar The Big Apple! Vergeet niet te controleren of er geen wijzigingen in het vluchtschema optreden – dit komt nog weleens voor met transatlantische vluchten.

Vliegtijd per luchtvaartmaatschappij

Wanneer je naar New York vliegt, hangt de vliegtijd af van verschillende factoren. Het type vliegtuig, de route en zelfs de weersomstandigheden kunnen invloed hebben. Maar natuurlijk speelt ook de keuze van luchtvaartmaatschappij een rol. Hieronder bespreek ik wat je kunt verwachten qua vluchtduur bij een aantal bekende maatschappijen.

Met KLM rechtstreeks van Amsterdam naar New York kun je rekenen op ongeveer 8 tot 9 uur in de lucht. Deze Nederlandse trots staat bekend om haar efficiëntie en comfort aan boord, waardoor die uren voorbij kunnen vliegen.

Luchtvaartmaatschappij Geschatte Vliegtijd
KLM 8-9 uur
Delta Airlines 8-9 uur
United Airlines 8-9 uur

Kies je voor Delta Airlines of United Airlines, dan zit er meestal niet veel verschil in met KLM; zij hanteren vergelijkbare tijden voor directe vluchten. Het is wel zo dat deze Amerikaanse maatschappijen soms tussenstops maken, wat de reistijd kan verlengen.

 • Directe vluchten zijn het snelst.
 • Tussenstops kunnen extra tijd toevoegen.
 • Check altijd actuele vluchttijden.

Het is slim om te kijken naar actuele vluchtschema’s en ervaringen van andere reizigers. Soms worden nieuwe toestellen ingezet die sneller zijn of juist langere routes nemen om turbulentie te vermijden.

Mijn tip: check voor vertrek nog even op updates rondom jouw specifieke vlucht. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je ontspannen beginnen aan jouw avontuur in The Big Apple!

Handige tips voor een lange vlucht naar New York

Een vliegreis van Nederland naar New York kan snel zo’n 8 uur duren. Daarom deel ik graag enkele praktische tips om deze lange vlucht zo comfortabel mogelijk te maken.

Kies je stoel verstandig
Voordat je incheckt, is het slim om na te denken over waar je wilt zitten. Een stoel aan het gangpad geeft meer beenruimte en maakt het makkelijker om even te lopen zonder anderen te storen. Voor wie wil slapen, is een raamplaats ideaal omdat je daar een kussentje tegen kunt leggen.

 • Gangpad voor toegankelijkheid
 • Raamstoel voor slaapcomfort

Blijf gehydrateerd en eet licht
De luchtdruk en droge lucht in de cabine kunnen uitdroging veroorzaken. Het drinken van water is dus essentieel. Vermijd alcohol en cafeïne die uitdroging kunnen verergeren. Ook is het handig om zware maaltijden te vermijden; kies liever voor lichte snacks of maaltijden.

 • Draag comfortabele kleding*
  Comfort staat voorop tijdens zo’n lange vlucht. Draag loszittende kleding en laagjes die aangepast kunnen worden aan temperatuurwisselingen. Vergeet ook niet een paar dikke sokken mee te nemen, want voeten kunnen koud worden hoog in de lucht.

Strek regelmatig de benen
Lang stilzitten kan leiden tot ongemak of zelfs tot DVT (diepe veneuze trombose). Probeer elk uur even op te staan, rond te lopen of wat stretchoefeningen te doen bij je stoel.

Neem vermaak mee
Met persoonlijk entertainment zoals boeken, films op een tablet of luisterboeken kun je ontspannen en wordt de tijd korter gevoeld:

 • Boek: “The Catcher in the Rye” – J.D. Salinger
 • Film: “Home Alone 2” – perfect thematisch als je onderweg bent naar The Big Apple!
 • Luisterboek: “Becoming” – Michelle Obama

Door deze tips toe te passen zal de reis hopelijk minder belastend zijn en kom je frisser aan in New York!

Conclusie

De reistijd naar New York kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Toch is het duidelijk dat je voor een vlucht vanuit Nederland naar de Big Apple gemiddeld ongeveer 8 uur moet uittrekken. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, zoals vertragingen of snellere routes.

Hier volgen enkele belangrijke punten die ik in dit artikel heb besproken:

 • Directe vluchten van Amsterdam naar New York nemen doorgaans zo rond de 8 uur in beslag.
 • Met tussenstops kun je verwachten dat je reisduur toeneemt, soms tot wel 12 uur of meer.
 • De windrichting en -kracht kunnen ook invloed hebben op hoe lang je precies onderweg bent.
Vertrekpunt Bestemming Gemiddelde Vliegtijd (zonder tussenstops)
Amsterdam New York Ongeveer 8 uur

Als frequent vlieger adviseer ik altijd te checken bij de luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele informatie over jouw specifieke vlucht. Zij kunnen updates geven over zaken als weersomstandigheden en luchtruimbeheer die invloed hebben op de vliegtijd.

Tot slot wil ik benadrukken dat hoewel het idee van langeafstandsvluchten ontmoedigend kan lijken, moderne vliegtuigen uitgerust zijn met diverse entertainmentopties en comfortverhogende faciliteiten om ervoor te zorgen dat jouw vlucht zo aangenaam mogelijk is. Dus pak een goede film, lees een boek, of probeer wat slaap te pakken; voor je het weet land je in het bruisende hart van New York!

Ik hoop dat deze informatie helpt bij het plannen van jouw reis naar New York. Goede reis!